Halı Yıkamacı Nasıl Kurulur? Hangi Makinaları Almalıyım?

Halı Yıkama Nasıl Kurulur?

Bu yazımızda halı yıkama fabrikası nasıl kurulur, hangi makinaları almalıyım, halı yıkama hangi aşamalardan geçer gibi soruların cevaplarını vermek istiyoruz.

Profesyonel bir halı yıkama fabrikasına getirilen halılar hangi aşamalardan geçer ?

  1. Aşama Halının tozunun alınması (Tavsiyemiz: CRF2100F Toz Alma Makinası)
  2. Aşama Halının yıkanması (Tavsiyemiz: CTC 2500G10 Otomatik Halı Yıkama Makinası)
  3. Aşama Halının suyunun sıkılması (Tavsiyemiz: S2700K Halı Sıkma Makinası)
  4. Aşama Halının asılarak kurutulması (Tavsiyemiz: D7000 Nem alma ve Halı Kurutma Makinası )
  5. Aşama Teslimat öncesi son kontrol hav alma ve halı kabartma ve paketleme (Tavsiyemiz: CHM2100 ECO Halı Hav Alma Makinası)

Bu aşamalar nasıl yapılabilir ?

Toz alma – yıkama ve sıkma işlemleri kesinlikle makine ile yapılmalıdır

Kurutma işlemini kurutma odası yaparak özel nem alma ve halı kurutma makinaları ile yapabilirsiniz ,yada dışarıya yapacağınız askılıklara asarak açık havada kurutmaya çalışabilirsiniz.

Hav alma ve son kontrol işlemini makine ile yapabilir ya da yapılacak bir masa üzerine halı serilir ve manüel olarak fırçalayıp tarayabilirsiniz.

Toz alma makinesi ne işe yarar, avantajları nelerdir ?

Toz alma makinesi halı tüyleri arasındaki ve dibindeki pudramsı toz ve maytların temizlenmesi amacı ile kullanılmaktadır. Toz alma makinesinden geçirilmeden halı yıkama işlemi yapılır ise bu toz ve maytlar halı dibine yapışır ve çamurlaşır.yıkama işleminde bu tozların sadece %50 sini alabilirsiniz,yıkama ve kurutma işlemi bittikten sonra kuruyan bu tozlar halı silkelendiğinde yüzeye çıkar ve halı sanki yıkanmamış gibi görünür. Aynı zamanda toz alma makinesinden geçirilen halıların renkleri daha canlı ve parlak olduğu tecrübeli halı yıkamacılar tarafından kanıtlanmıştır.

Fırçalı toz alma makinesi standart toz alma makinesine ek olarak önünde bulunan fırçası sayesinde ,halının tozunu almadan önce halı üzerindeki saç,kıl,tüy gibi cisimleri fırçalayarak temizler , halı tüylerini ayrıştırır ve toz alma işleminin daha profesyonel olmasını sağlar. Aynı zamanda son kontrol halı hav alma işleminide %50 oranında azaltarak kolaylaştırır. Hav alma makinesi almayı düşünmeyen tesisler için tavsiyemizdir.

Otomatik halı yıkama makinesi ile manüel halı yıkama makinenin yıkama açısından kalite farkı var mıdır?

Kesinlikle otomatik halı yıkama makineleri halıların her noktasına yaptığı eşit baskı ,eşit yıkama süresi ve tazyikli durulama sistemi ile manuel yıkamalara göre daha kısa sürede,daha az deterjan ve su kullanarak daha temiz şekilde yıkar

Otomatik halı yıkama makinelerindeki fırça sayısının farklı olmasının nedeni nedir?

Otomatik halı yıkama makinalarıdaki fırça sayısı yıkama süresine direk olarak etki eder. Örneğin fırçalı bir makina  6m² halıyı 4 dakikada yıkarken 8 fırçalı makina aynı halıyı 2 dakikada yıkar

Otomatik halı yıkama makinesi alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Gövde kalınlığı en az 4 mm paslanmaz özellikli olmalı , tek parça konveyör bant kullanılmalı,hem manüel hem dijital olarak kontrol edilebilmeli, fırça baskı ayarı pistonlu, yada pnomatik olmamalı   özellikle gövde kalınlığı 4 mm den daha az ve fırça baskı ayar sistemi pistonlu olan makinelerde zamanla fırça baskı hataları oluşmakta, fırçalar halıya dengesiz basmakta ve yıkama kalitesini çok düşürmektedir)

Otomatik halı yıkama makinası alırken nelere dikkat etmeli?

Profesyonel bir halı yıkama fabrikası kurmak için kaç m² alan gereklidir ?

Tüm makinalar ortalama 150 m² alana kurulabilir. Makinalarımız bina altlarında dahi kullanılabilir. Dükkan yerleşim planı ile ilgili olarak seçeceğiniz modellere göre bir dizilim yapabiliriz.

Böyle profesyonel bir tesiste kaç eleman gereklidir ?

Toz alma ,yıkama ,sıkma ve paketleme işlemi için 2 eleman yeterlidir.servis için en az 1 kişi gereklidir.

Kullanılacak makina modelleri nasıl belirlenir ?

Bulunduğunuz bölge nüfusu,çalıştırılacak eleman sayısı,bölgedeki diğer halı yıkama firmaları ve bu firmaların profesyonel olup olmadığı,günlük tahmini yıkama kapasitesi gibi unsurlar almanız gereken makina modellerini belirlemede yardımcı olur.

Makina fiyatları neye göre değişiyor?

Kullanılan malzeme,paslanmazlık durumu,kontrol sistemi, fırça sayısı ,fırça baskı sistemi gibi unsurlara göre fiyatlar değişmektedir (pinomatik fırça baskı ayarlı yani havalı sistem makinalar maliyeti ucuz olmasına karşın çok kullanışlı olmadığından ve arıza yapma olasılığı yüksek olduğundan dolayı tavsiyemiz değildir)

Profesyonel makinalar kullanılan bir fabrikada günlük kaç m² halı yıkanabilir?

Kullanılacak makina modellerine göre 400-1000 m² arası halı yıkanabilir.

Hangi deterjanı kullanmalıyım ? Nasıl bir reklam politikası izlemeliyim?

Firma olarak bu ürünlerin satışını yapmıyoruz fakat ,deterjan,reklam,halı poşeti,halı altı etiketi gibi konularda müşterilerimize sonuna kadar destek ve yardımcı oluyoruz.

Bu işi hiç yapmadım nasıl öğrenirim ?

Müşterilerimizi 10-15 yıllık tecrübeli halı yıkamacılarla tanıştırıyor ve ücretsiz halı yıkama eğitiminizi almanızı sağlıyoruz.

Halı Yıkama Aşamaları Videomuz

Makinaların siparişini nasıl verebilirim,ödemeleri nasıl yapabilirim ,nakliye ve kurulum nasıl oluyor?

Bizlere ulaşarak makina siparişi verebilirsiniz. Anlaşma kısmında tutarın %30 ‘u kaparo olarak alınır,kalan kısım makine teslimine kadar tamamlanır. Çalışma şeklimiz nakit- kredi kartı – çek – teminat mektubu karşılığı senet olabilir. Nakitin haricindeki kısımlarda minimum %60 nakit alınır.

Nakliye müşteriye kurulum firmamıza aittir.

KOSGEB Destekleri Hakkında Tüm Merak Edilenler

    • Mustafa Melih Uzun diyor ki:

      Merhaba Adana Seyhan da 350m2lik yerimiz var. Tam kapasiteli bir halı yıkama fabrikası kurmak istiyorum. Fiyat teklifi alabilirmiyim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cevapla
1
WhatsApp için tıklayın!
Merhaba nasıl yardımcı olabiliriz?
(Hello. For English +90 549 276 72 00)