Oto Yıkama Nasıl Açılır, Çeşitleri Nelerdir?

Günümüz imkanları göz önüne alındığında hemen hemen her evde 1 araç bulunmakta. Bu araçların da temizlenmesi gerekmektedir. Bu da ayrı bir sektör ve kazanç kapısı açmaktadır.
Peki oto yıkama işlemi nasıl olur oto yıkama nasıl açılır, oto yıkama tesisinde neler olur diye soracak olursanız..

Bu tesisler 2 şekilde olur.

1. Tesis sadece araç yıkama ve süpürme işlemleri içindir

Bu işlemler nasıl olur, hangi makineler kullanılır ?

Araç yıkama tesisinde
1-Yüksek basınçlı su jeti yani basınçlı yıkama makinesi kaba tabir ile oto yıkama makinesi bulunmalıdır. Eğer ki bu tesisin kurulacağı yerde 380 volt ( sanayi elektriği ) var ise en az 200 bar basınçlı yıkama makinesi bulunmalıdır.380 volt elektriğin olmadığı yerlerde ise 220 volt ile çalışabilen 150 barlık yıkama makineleri kullanılabilir. Fakat gerek makinenin basınç gücü ve buna bağlı olarak temizleme kapasitesi ve uzun süreli kullanılabilmesinden dolayı tesise 380 volt elektriğin çektirilmesi tavsiyemizdir.

Ağır iş makineleri  gibi araçların yıkanacağı işletmelerde Sıcak-Soğuk yüksek basınçlı yıkama makinesi ( SHC Serisi ) Standart oto yıkama tesislerinde ise Sadece soğuk su püskürtme özellikli yüksek basınçlı yıkama makinesi (HC Serisi) makineler kullanılabilir.

Makine şebeke suyu yada su tankından gelen su ile beslenebilir. Su seviyesinin azalması gibi sorunlarla karşılaşılmaması için suyun  1000 lt. lik tanktan alınması daha doğru olacaktır.1000 lt. şart değildir eğerki 500 lt lik tank varsa o da kullanılabilir.

2- Köpük püskürtme tankı . Araçlar yıkanmadan önce bu tankların içerisine koyulan deterjan ile şampuanlanmalı üzerindeki kirler deterjan ile yıkatılmalıdır. Bu işlem çamaşırları deterjan ile yıkama benzer. Deterjansız yıkama çok etkili olmayacaktır. Bu makine elektrikle değil hava ile çalışmaktadır. Tavsiye edilen modeller  60 ya da 90 lt kapasiteli

( K 6000 Ya da K 9000 Köpük püskürtme makineleridir.)

3-Hava kompresörü . Hava kompresörü deterjan püskürtme tankını çalıştırmak ve araçların içerisine hava tutmak gerektiğinde de araç lastiklerine hava basmak amacıyla da kullanılabilir. Bir çok farklı lt de kompresör bulunmaktadır. Standart bir oto yıkama tesisinde en az 100 lt lik kompresör kullanılması tavsiyemizdir. Tavsiye edilen model
( AİR 100 ) günlük yıkama potansiyeli fazla olan tesisler için 20 araç ve üstü yerler için tavsiyemiz 200 Lt kapasiteye sahip  ( AİR 200 ) modelidir.

4-Süpürge. Sanayi tip süpürge ile araç içleri süpürülerek temizlenir. Bu makineler sıvı çekebilme özelliğine sahip olduğundan dolayı gerektiğinde koltuk ve döşemelerde sıvı emebilmesi amacı ile de kullanılabilir.Bu makinelerin de farklı lt ve motor seçenekleri bulunmaktadır. Tavsiye edilen model 3 motorlu olan ( DW 723 C) dir.

Kısaca sıralayacak olursak
1. AŞAMA : Aracın dışının deterjanlanması

  1. AŞAMA : Deterjanlanan aracın basınçlı su ile temizlenmesi
  2. AŞAMA : Aracın içinin süpürülmesi
  3. AŞAMA : Yıkanan aracın mikrofiber bezler ile silinmesi.
  1. Tesis yıkama işleminin haricinde detaylı temizlik diğer adı ile oto kuaför işlemlerinin de yapılması

Bu işletmelerde Yıkama işlemlerinin haricinde koltuk , tavan yıkama işlemleri de yapılmaktadır.

Bu tesis için standart yıkama makinelerinin haricinde Koltuk yıkama makinesi ve yıkanmış olan koltukların kurutulabilmesi için Sıcak hava üreticisi makinelerinin de alınması gereklidir.

Ayrıca pasta cila işlemi yapacak olan firmalar bu işlem için Pasta Cila diğer adıyla Polisaj makinesi almak durumundadırlar.

Koltuk ve tavan yıkama işlemlerinde sıcak sulu yüksek emiş gücünde Anafor serisi Profesyonel koltuk yıkama makinelerinin yanı sıra , EDW serisi koltuk yıkama makineleri de kullanılabilir.

Kurutma işleminde ise SN 7200 Sıcak hava üreticisi kullanılmalıdır.

Oto Yıkama Nasıl Açılır, Çeşitleri Nelerdir?” te bir düşünce

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cevapla
1
WhatsApp için tıklayın!
Merhaba nasıl yardımcı olabiliriz?
(Hello. For English +90 549 276 72 00)